Σόιμπλε: Σήμερα θα έχουμε συμφωνία για τη δόση

«Στο τέλος του πακέτου βοήθειας, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις αγορές»

Την εκτίμηση ότι σήμερα θα υπάρξει συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Ελπίζω ότι στο τέλος του πακέτου βοήθειας, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές» έσπευσε να προσθέσει, επαναλαμβάνοντας την αισιοδοξία του για την έκβαση της σημερινής συνεδρίασης.

Σημειώνεται ότι το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε νωρίτερα, ότι υπάρχει συμφωνία για την εκταμίευση 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, απόφαση η οποία αναμένεται να επικυρωθεί στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Όσον αφορά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την πεποίθηση πως «θα καταφέρουμε ένα βρούμε ένα τρόπο, ώστε να κρατήσουμε το Ταμείο στο πρόγραμμα έως το 2018».
Διευκρίνισε, βέβαια, ότι το ΔΝΤ, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα συμμετέχει στο χρηματοδοτικό σκέλος του προγράμματος.

Όσον αφορά το ζήτημα του χρέους, ας σημειωθεί ότι οι συζητήσεις για την ακριβή διατύπωση του τελικού κειμένου συνεχίζονται, με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα να εξετάζονται εκ νέου το 2018, όπως προβλέπει και η συμφωνία του περσινού Μαΐου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.