Στις 17:00 το νέο ραντεβού με τους θεσμούς

Για τις 17:00 ορίστηκε η σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, μετά τον πρώτο χθεσινό γύρο επαφών, διαφαίνεται «σπάσιμο» της διαδικασίας σε δύο μέρη, με τον κίνδυνο παράτασης της αβεβαιότητας στην οικονομία να ελλοχεύει.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε για τεχνική συμφωνία εντός του Μαρτίου και μετά, σε δεύτερη φάση, θα ξεκινήσει η συζήτηση με τους θεσμούς για το ύψος και τη διάρκεια των πρωτογενών πλεονασμάτων καθώς και για τα μέτρα απομείωσης του χρέους.

Όπως γράφει σήμερα η Ναυτεμπορική, κυβερνητικά στελέχη άφηναν χθες ανοικτό το ενδεχόμενο οι διαβουλεύσεις αυτής της φάσης να διαρκέσουν περισσότερο από μία εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι οι επικεφαλής των θεσμών έχουν έρθει στην Αθήνα με αρχικό στόχο να αποχωρήσουν στο τέλος της εβδομάδας.

Βασικός στόχος είναι να επιτευχθεί η τεχνική συμφωνία (stuff level agreement) μέχρι το Eurogroup της 20ής Μαρτίου, αλλά από τη χθεσινή, πρώτη ημέρα διαβουλεύσεων δεν φάνηκαν σημάδια προόδου, καθώς όλη η μέρα πέρασε για να οριστεί η ατζέντα και να γίνει μια πρώτη συζήτηση για θέματα ενέργειας και αποκρατικοποιήσεων, η οποία όμως δεν κατέληξε στο κλείσιμο κάποιων εκ των ανοικτών θεμάτων.

Συλλαλητήριο το απόγευμα στο Hilton

Εν τω μεταξύ, το ΠΑΜΕ διοργανώνει στις 18:30 συλλαλητήριο έξω από το ξενοδοχείο Hilton, όπου θα πραγματοποιηθούν οι επαφές των δύο πλευρών.

Σε σχετική του ανακοίνωση καλεί τους πολίτες να αγωνιστούν και να δείξουν τη δύναμή τους. «Καμία ανοχή στα ψέματα της κυβέρνησης. Καμία ανοχή στα παιχνίδια των διαπραγματεύσεων, στα νέα βάρβαρα μέτρα», συμπληρώνει.

Το ΠΑΜΕ, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «κυβέρνηση – Ε.Ε. – ΔΝΤ – ΣΕΒ ετοιμάζουν νέα επίθεση με νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, με κατάργηση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, με νέα φοροληστεία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.