«Σύγκλιση και σημαντική πρόοδο» διαπιστώνει το ΥΠΟΙΚ

«Σύγκλιση και σημαντική πρόοδο» σε αρκετά θέματα διαπιστώνει το υπουργείο Οικονομικών, κατόπιν της ολοκλήρωσης του δεύτερου κύκλου των κατ’ ιδίαν συναντήσεων με τους θεσμούς, στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης.
Μετά από έναν ολονύχτιο μαραθώνιο, ο οποίος διήρκησε έως τις 5.30 το πρωί, το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες, τα τεχνικά κλιμάκια θα κλείσουν το δημοσιονομικό του 2018, στο οποίο σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος, καθώς και την ενέργεια.
Όσον αφορά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, πηγές του υπουργείου καθιστούν σαφές ότι απομένουν μόνο τεχνικές λεπτομέρειες, ενώ για το εργασιακό, αναφέρουν ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.
Σε κάθε περίπτωση, προσθέτουν, πριν το κρίσιμο EuroWorking Group της επόμενης Δευτέρας, θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη των εμπλεκόμενων πλευρών.
Οι ίδιες πηγές, ως προς το μεσοπρόθεσμα πρόγραμμα, επαναλαμβάνουν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019 και του 2020 θα πρέπει να συζητηθεί και να καθοριστεί σε επίπεδο Eurogroup, γιατί συνδέεται με τη βιωσιμότητα του χρέους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.