ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ

Το στίγμα της σε σημαντικά θέματα στρατηγικής, λειτουργικής και επιχειρησιακής αποδοτικότητας, κοινών εταιρικών αξιών και νέου μοντέλου εταιρικής διακυβέρνησης είχε την ευκαιρία να δώσει η διοίκηση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο) σε ευρεία σύσκεψη με τις διοικήσεις των θυγατρικών της εταιρειών που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της 83ης ΔΕΘ.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ, καθώς και οι Διοικήσεις των θυγατρικών εταιρειών ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, , ΕΥΔΑΠ, ΕΤΑΔ, Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΔΕΘ-HELEXPO, Ελληνικές Αλυκές, ΕΛΤΑ, Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης και ο όμιλος ΟΑΣΑ με τις θυγατρικές του εταιρείες ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ.

Οι διοικήσεις των θυγατρικών παρουσίασαν τις στρατηγικές τους προτεραιότητες και τους άμεσους στόχους για το επόμενο διάστημα. Αναφέρθηκαν αναλυτικά στις ιδιαιτερότητες των κλάδων τους, αλλά και στις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Μεγάλη έμφαση δόθηκε, επίσης, σε πιθανές συνέργειες μεταξύ των εταιρειών.

Οι επικεφαλής της ΕΕΣΥΠ αναφέρθηκαν στην ανάγκη εδραίωσης σχέσεων συνεργασίας και εμπιστοσύνης για την υλοποίηση μίας κοινής στρατηγικής με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα εταιρικής διακυβέρνησης, κανονιστικής συμμόρφωσης, καθώς και παρακολούθησης και βελτίωσης της απόδοσης των θυγατρικών επιχειρήσεων. Καλωσορίζοντας τις διοικήσεις των θυγατρικών, ο πρόεδρος της ΕΕΣΥΠ, Γεώργιος Διαμαντόπουλος, ανέφερε: «Διαχειριζόμαστε -όλοι μας- ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της περιουσίας του ελληνικού λαού, ο οποίος περιμένει από εμάς να την αξιοποιήσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να προσθέσουμε αξία σε αυτήν και να του εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στο χαμηλότερο κόστος».

Η διευθύνουσα σύμβουλος, Ράνια Αικατερινάρη, τόνισε: «Με τη σημερινή πρωτοβουλία εγκαινιάζουμε έναν κύκλο συζητήσεων με στόχο να εξασφαλίσουμε ότι είμαστε όλοι ευθυγραμμισμένοι με τους στρατηγικούς στόχους και την κοινή μας αποστολή για να ενισχύσουμε τις δυνατότητες και την αποτελεσματικότητα των δημόσιων επιχειρήσεων».

Εκ μέρους του βασικού μετόχου, συμμετείχε η γενική γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, Έλενα Παπαδοπούλου.