Ομόφωνα αθώος ο γιατρός που συνελήφθη για «φακελάκι» σε χειρουργείο ηλικιωμένης

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

«Μετά από μια εξαντλητική διαδικασία διάρκειας 5 ωρών, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Άρτας με τη σύμφωνη πρόταση της κυρίας Εισαγγελέα της έδρας έκρινε ομόφωνα αθώο τον οφθαλμίατρο – χειρουργό του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας» αναφέρει η ανακοίνωση των δικηγόρων του.

Ο οφθαλμίατρος, στις 15 Οκτωβρίου 2026 είχε συλληφθεί για την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, μετά από καταγγελία ότι ζήτησε «φακελάκι» για να χειρουργήσει μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Άρτα.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του γιατρού, Αριστοτέλη Χαραλαμπάκη και Κωνσταντίνο Συνοδινό από το γραφείο συνεργατών Αλεξίου Χ. Κούγια, «ο καταγγέλλων υπέπεσε σε πλήθος αντιφάσεων ως προς τον χρόνο και την περιγραφή των υποτιθέμενων πραγματικών περιστατικών και δεν έπεισε το Δικαστήριο για τους ισχυρισμούς του, οι οποίοι διαψεύστηκαν από τις νοσηλεύτριες της κλινικής, αλλά και τα πρακτικά των χειρουργείων των ασθενών που χειρουργήθηκαν την ίδια ημέρα, καθώς και το εισιτήριο της ασθενούς γιαγιάς του, η οποία τελικώς έμεινε αχειρούργητη λόγω της άδικης σύλληψης του ιατρού».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.