Το 38% των εργοδοτών στον κλάδο της πληροφορικής ζητά την πρόσληψη εργαζομένων

Αυξήθηκαν κατά 10% οι συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της Manpower για το γ΄ τρίμηνο του 2024.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα της Manpower για την απασχόληση, το 37% των Ελλήνων εργοδοτών αναμένει αύξηση του προσωπικού, το 23% περιμένει μείωση και το 37% δεν αναμένει καμία αλλαγή.

Το 82% των Ελλήνων εργοδοτών αναφέρουν δυσκολία στην εύρεση των υποψηφίων που χρειάζονται.

Η Πληροφορική, ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος στην Ελλάδα (38% των εργοδοτών του κλάδου ζητά να προσλάβει εργαζομένους).
Ο κλάδος με τη μεγαλύτερη αύξηση από το προηγούμενο τρίμηνο είναι οι Μεταφορές, & η Εφοδιαστική Αλυσίδα με αύξηση 14%.

Οι προοπτικές απασχόλησης στον κλάδο της Βιομηχανίας και Κατασκευών στην Ελλάδα διαμορφώνονται στο 15%, αυξημένες κατά 9% από το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 15% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Στον κλάδο των Χρηματοοικονομικών και Κτηματομεσιτικών οι Έλληνες εργοδότες αναφέρουν θετικές προθέσεις προσλήψεων (15%) με μείωση -2% από το προηγούμενο τρίμηνο.

Ο κλάδος της Υγείας και των Βιο-επιστημών αγγίζει το 10% (-7% από το προηγούμενο τρίμηνο), και ο κλάδος των Καταναλωτικών Αγαθών και Υπηρεσιών ανέρχεται σε 8% (+8% από το προηγούμενο τρίμηνο).

Ασθενέστερες προθέσεις προσλήψεων καταγράφουν η Ενέργεια και Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας όπου ο δείκτης διαμορφώνεται στο -6% (-6% από το προηγούμενο τρίμηνο) και ο κλάδος των Υπηρεσιών Επικοινωνίας με προοπτικές απασχόλησης -13% (-38% από το προηγούμενο τρίμηνο και -58% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι).

Οι Έλληνες εργοδότες σε μεγάλες επιχειρήσεις με 5.000+ εργαζόμενους είναι οι πιο αισιόδοξοι (29%), σημειώνοντας άνοδο 7 μονάδων από το προηγούμενο τρίμηνο και 12 μονάδων από πέρυσι. Αυτό το τρίμηνο εντοπίζονται οι χαμηλότερες προθέσεις που καταγράφηκαν σε μεγάλες εταιρείες με 250-999 εργαζομένους για πάνω από δύο χρόνια, σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2022 όταν ήταν -1%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.