Τόμσεν: Το ΔΝΤ δεν ζητεί πρόσθετα μέτρα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν ζητεί από την Ελλάδα να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, διαβεβαίωσε ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Τόμσεν επανέλαβε ότι το Ταμείο εκτιμά πως θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 2,2% του ΑΕΠ, που το ίδιο έχει θέσει για το 2018.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, σημείωσε ότι θα πρέπει το ταχύτερο δυνατό οι Ευρωπαίοι δανειστές να εξειδικεύσουν τα μέτρα ελάφρυνσης.

Ο κ. Τόμσεν επεσήμανε ότι, προκειμένου να εξεταστούν τα ζητήματα που προβλέπονται στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης, η αποστολή του ΔΝΤ θα πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των ελληνικών τραπεζών, ο κ. Τόμσεν χαρακτήρισε εποικοδομητική τη στάση που έχει κρατήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η οποία προτίθεται να προχωρήσει στη διενέργεια stress tests, που δεν θα συνοδεύεται όμως από τον συνολικό έλεγχο του ενεργητικού των τραπεζών (Asset Quality Review).

Ωστόσο, όπως ανέφερε, οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν ένα πολύ υψηλό απόθεμα μη εξυπηρετούμενων δανείων. Το ΔΝΤ επιθυμεί να διασφαλίσει, όπως είπε, ότι πριν από το τέλος του προγράμματος οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν υιοθετήσει μία αξιόπιστη στρατηγική για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.