Τσακαλώτος προς Μητσοτάκη: Τι εννοείς όταν λες «το μαξιλάρι που εμείς χτίσαμε;»

«Εξηγήσεις» ζητάει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την αποστροφή του πρωθυπουργού στην συζήτηση με τον Robert Rubin στο Council on Foreign Relations για το μαξιλάρι στην οικονομία.

Μπορεί να μας εξηγήσει το «εμείς»;
Συγκεκριμένα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ρωτά: «Όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει ‘το μαξιλάρι που εμείς χτίσαμε’, μπορεί να μας εξηγήσει το «εμείς»; Είναι το ίδιο μαξιλάρι που χαρακτήριζε ο αναπληρωτής Υπουργός του κ. Σκυλακάκης ‘την μεγαλύτερη αστοχία, την μεγαλύτερη γκάφα από καταβολής οικονομικής πολιτικής’»;

Η ΝΔ «πουλάει» όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Στην οικονομική πολιτική, το μεγαλύτερο κατόρθωμα της ΝΔ είναι ότι πουλάει όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα καλά νέα είναι ότι δεν κατάφεραν να εκτροχιάσουν κάποιες από τις επιτυχίες μας βγαίνοντας από τα μνημόνια» συνέχισε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Τα κακά νέα είναι ότι ανέστρεψαν ό,τι κάναμε για την κοινωνία, για την μείωση των ανισοτήτων, για την δημοκρατία, για τους θεσμούς, γυρνώντας μας πολλά χρόνια πίσω!».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συζήτησή του με τον Robert Rubin αναφερόμενος στην δυνατότητα διαχείρισης του δημοσίου χρέους σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «…την ίδια στιγμή υπάρχει ένα ‘μαξιλάρι’ 40 δισ. ευρώ το οποίο έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια…».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.