Τζανακόπουλος: Ολετήρας το εργασιακό νομοσχέδιο – Μητέρα των μαχών για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ολετήρα» χαρακτήρισε το εργασιακό νομοσχέδιο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος «παρά την επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδείξει το αντίθετο».

Συνέχεια της επίθεσης στα εργασιακά
Ο κ. Τζανακόπουλος, σημείωσε πως για το ΣΥΡΙΖΑ η αντίσταση στο νομοσχέδιο αυτό είναι «η μητέρα των μαχών» και τόνισε μιλώντας στο «Κόκκινο 105,5 FM» ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει μια τάση να ανατρέπει την πραγματικότητα και να παρουσιάζει αυτόν τον οδοστρωτήρα των εργασιακών δικαιωμάτων ως δήθεν προοδευτικό νομοσχέδιο που έρχεται να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αγοράς εργασίας».

«Η μόνη ανάγκη στην οποία ανταποκρίνεται όμως είναι η ανάγκη των εργοδοτών να εκμεταλλεύονται στυγνά τους εργαζόμενούς τους» πρόσθεσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπενθύμισε πως «η επίθεση της κυβέρνησης στους εργαζόμενους ξεκινάει από τον Ιούλιο του 2019» και συμπλήρωσε ότι «από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ ήταν η κατάργηση του νόμου για την αιτιολογημένη απόλυση από τον κ. Βρούτση. Στη συνέχεια είχαμε την αναστολή των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με εντολή του αρμόδιου υπουργού, την υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, τη μείωση των προστίμων στις παραβάσεις υπερωριών. Είναι συνέχεια όλων αυτών το νομοσχέδιο που φέρνει τώρα ο κ. Χατζηδάκης για να διευκολύνει τους εργοδότες να εκμεταλλευτούν ακόμα πιο εντατικά τους εργαζόμενους τους».

Εργοδότης και εργαζόμενος δεν είναι ίσοι στη διαπραγμάτευση
Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος «δεν έχουμε να κάνουμε με μια απλή ελευθερία στη διαμόρφωση των εργασιακών συμβάσεων, γιατί ο εργοδότης και ο εργαζόμενος δεν είναι ίσοι στη διαπραγμάτευση του μισθού και των ωρών εργασίας. Αυτή την αναγνώριση της ανισομέρειας καταργεί ο νόμος Χατζηδάκη για να διευκολύνει αυτή την εκμετάλλευση. Γι’ αυτό το λόγο είναι για εμάς η μητέρα των μαχών η μάχη ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο. Και γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική η αυριανή απεργία, η κινητοποίηση των πολιτών».

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε επίσης ότι «η κυβέρνηση πυροδοτεί τις κοινωνικές αντιδράσεις, όπως έκανε και στα περιστατικά στη Νέα Σμύρνη και με το νόμο για την πανεπιστημιακή αστυνομία» και συμπλήρωσε ότι «βρίσκει ευκαιρία να περνάει το ένα αντικοινωνικό νομοσχέδιο μετά το άλλο με ένα κοινοβούλιο που υπολειτουργεί -και φτάνουμε η κοινοβουλευτική αντιπαράθεση να αποτελεί μια απλώς τυπική συνθήκη».

Φιάσκο, κωμωδία και ανέκδοτο
Στο μεταξύ ο κ. Τζανακόπουλος, χαρακτήρισε «φιάσκο, κωμωδία, ανέκδοτο» την προανακριτική επιτροπή για το Νίκο Παππά και με αφορμή την απουσία του Χρήστου Καλογρίτσα ως μάρτυρα στις πρώτες συνεδριάσεις της επιτροπής σημείωσε:

«Έχουμε εξετάσει μόλις δύο μάρτυρες, και για 4η φορά ο κ. Καλογρίτσας αναβάλλει την εξέταση του επικαλούμενος επαφή με κρούσμα κορονοϊού. Προκύπτει από τη στάση του ότι δεν θέλει να καταθέσει, παρ’ όλο που στις δικές του αναφορές στηρίζεται η επιτροπή που έστησε η ΝΔ. Η υπόθεση αυτή είναι φανερό πως έχει καταρρεύσει. Έχει καταστεί σαφές και στους συμμετέχοντες ότι η όλη ιστορία αφορά τη διαμάχη δύο επιχειρηματιών και δεν έχει κανένα πολιτικό ή ποινικό ενδιαφέρον για κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Από τις χειρότερες επιδόσεις στην Ευρώπη
Επιπλέον σημείωσε πως «έχει δοθεί γραμμή από την κυβέρνηση να υποβαθμίζεται το θέμα της πανδημίας, παρ’ όλο που έχουμε από τις χειρότερες επιδόσεις στην Ευρώπη».

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι στα όριά του, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει γονατίσει γιατί επιμόνως αρνήθηκε η κυβέρνηση να το στηρίξει», επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα έχει τα υψηλότερα ποσοστά θνητότητας στην ΕΕ».

Τέλος, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε πως «ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε όλους να εμβολιαστούν με το Astrazeneca, όμως είναι σαφής και η προσπάθεια της ΝΔ να διαστρεβλώσει τις δηλώσεις του -όπως είναι σαφής και η δύναμη του πυρός που έχει η κυβέρνηση στα μέσα ενημέρωσης».

Μάλιστα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έθεσε ζήτημα δημοκρατίας, ενώ αναφορικά με τις δικές του δηλώσεις περί «εκκαθάρισης μηχανισμών διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση, και παράκαμψης της λαϊκής κυριαρχίας» σημείωσε ότι «οι μηχανισμοί αυτοί είναι στημένοι από την κυβέρνηση, τροφοδοτούνται από αυτή και η ίδια η ΝΔ στηρίζεται σε αυτούς» και κατέληξε, υπογραμμίζοντας πως «τα αδιέξοδα της κυβέρνησης συσσωρεύονται».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.