Βέμπερ: Μην φύγετε τώρα από τις αγορές

Κόντρα στις προειδοποιήσεις πολλών ειδικών ότι το πολυετές πάρτι τελείωσε και έρχεται η διόρθωση, η UBS παραμένει αισιόδοξη για τις μετοχές και διατηρεί τη σύστασή της σε «overweight» (υπεραπόδοση). Μάλιστα ο πρόεδρός της και πρώην επικεφαλής της Μπούντσεμπανκ, Άξελ Βέμπερ, υποστηρίζει ότι δεν είναι η ώρα για να εγκαταλείψει κανείς τις αγορές.

Στο περιθώριο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Μπαλί, ο Βέμπερ δήλωσε στο CNBC πως οι διαθέσεις των επενδυτών έχουν πάει από το ένα άκρο στο άλλο. «Ήταν υπερβολικά αισιόδοξοι όταν ήμασταν στο Νταβός και τώρα είναι υπερβολικά απαισιόδοξοι».

Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης δεν συμμερίζεται τους φόβους για ισχυρό πλήγμα και δη άμεσο στην παγκόσμια οικονομία. Εκτιμά ότι υπάρχουν περιθώρια για ακόμη ένα- δύο χρόνια ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό θεωρεί ότι είναι κακή ιδέα να πει κανείς αντίο στις μετοχές.

«Το χειρότερο που μπορεί να κάνει κανείς τώρα είναι να βγει από τις αγορές. Αυτό που πρέπει να επιδιώξει κάποιος είναι η διαφοροποίηση. Θα πρέπει να απλώνει τις επενδύσεις τους, γιατί σε ορισμένους τομείς, όπως οι αναδυόμενες αγορές, η διόρθωση είναι πολύ πιο έντονη» εξήγησε.

Ο Βέμπερ αναγνώρισε ότι ο κίνδυνος του εμπορικού πολέμου είναι πραγματικός, αλλά εκτίμησε ότι ο αντίκτυπος από τη ρητορική Ουάσιγκτον- Πεκίνου θα είναι βραχυπρόθεσμος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.