Υψηλότερες επιδοτήσεις για την απόκτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Μεγαλύτερες επιδοτήσεις για την απόκτηση ηλεκτρικών ΙΧ και ταξί αναγγέλλει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσα από τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Ο Κώστας Σκρέκας μιλώντας κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου ecomobility της HAEE (Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας) έκανε γνωστό πως στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει τη νέα δράση, η οποία και θα τρέξει από τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το νέο πρόγραμμα η επιδότηση για την αγορά νέου ηλεκτρικού ΙΧ αυτοκινήτου από τα φυσικά πρόσωπα αναμένεται να ξεπεράσει τις 8.000 ευρώ από το ανώτατο όριο που ίσχυε στον πρώτο κύκλο και ο οποίος έκλεισε έπειτα από ενάμιση χρόνο, και ήταν στα 6.000 ευρώ.

Συνολικά ο δεύτερος κύκλος του «Κινούμαι Ηλεκτρικά» θα περιλαμβάνει πόρους της τάξεως των 30 με 40 εκατ. ευρώ, και θα προέρχονται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και αδιάθετα κονδύλια του πρώτου κύκλου του προγράμματος. Και στη νέα χρηματοδοτική δράση θα προβλέπονται επιδοτήσεις και για τα ηλεκτρικά ποδήλατα, δίκυκλα και τρίκυκλα, ενώ στους δικαιούχους φυσικά θα είναι και τα νομικά πρόσωπα (εταιρείες).

Στην ίδια χθεσινή εκδήλωση ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ανήγγειλε και πακέτο επιδότησης 20.500 ευρώ για την αγορά νέων ηλεκτρικών ταξί. Η ενίσχυση συνολικά θα ανέρχεται στα 22.500 ευρώ, όπως συμπλήρωσε ο Κώστας Σκρέκας, καθώς κατά τις πληροφορίες θα προβλέπεται και κίνητρο 2.000 ευρώ για απόσυρση.

Το ύψος του προγράμματος για τα ηλεκτρικά ταξί θα είναι γύρω στα 40 εκατ. ευρώ. Το προηγούμενο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» έτρεξε ικανοποιητικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.