ΒΕΘ: Η εκλογολογία σκοτώνει την αγορά

Την ανησυχία του για την παρατεταμένη εκλογολογία και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στην αγορά, εξέφρασε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος.
Ο κ. Παπαδόπουλος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου υπογράμμισε πως η διαδικασία εκλογής Προέδρου ξεκίνησε στη «χειρότερη περίοδο» και επεσήμανε πως αυτή η εξέλιξη συρρικνώνει τις ελπίδες των επιχειρηματιών για ανάκαμψη το 2015.
«Πάνω που η αγορά ευελπιστούσε ότι θα καλύψει τα κενά των προηγούμενων μηνών, τώρα διαισθανόμαστε ότι θα …χαθεί και το πρώτο εξάμηνο του 2015» είπε και πρόσθεσε: «Η παρατεταμένη εκλογολογία “σκοτώνει” την αγορά … Ζητούμενο είναι η πολιτική σταθερότητα».
Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τη Ρωσία, λέγοντας πως αν μια χώρα με τόσο πλούσιο υπέδαφος και μεγάλη παραγωγή, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο από τις αγορές τόσο γρήγορα, είναι φανερό τι θα γίνει στην Ελλάδα σε περίπτωση ακυβερνησίας.
Ο κ. Παπαδόπουλος πρότεινε κυβέρνηση και κόμματα να καθίσουν μαζί σε ένα τραπέζι «για τα να βρουν», γιατί αλλιώς – όπως είπε – η κατάσταση οδηγεί σε αδιέξοδο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.