«Έτοιμος» να βομβαρδίσει το Ισλαμικό Κράτος και στη Συρία ο Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ετοιμάζεται να εγκρίνει την πραγματοποίηση αεροπορικών επιδρομών στη Συρία, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται από τους New York Times και την Washington Post.
Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι έτοιμος να επεκτείνει στη Συρία την αεροπορική εκστρατεία η οποία έχει αρχίσει εδώ και έναν μήνα κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από κυβερνητικό αξιωματούχο, για τους NYT, και ειδικούς σε θέματα εξωτερικής πολιτικής τους οποίους συμβουλεύθηκε τις τελευταίες ημέρες ο αμερικανός πρόεδρος, για την WP.
Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι αποφασισμένος να πλήξει το Ισλαμικό Κράτος «παντού όπου βρίσκονται οι στρατηγικοί στόχοι», εξηγεί στην Washington Post η Μισέλ Φλουρνουά, πρώην υφυπουργός Άμυνας και μεταξύ των συνομιλητών του κ. Ομπάμα τις τελευταίες ημέρες.
«Το Ισλαμικό Κράτος δεν σέβεται τα διεθνή σύνορα. Δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να έχουν καταφύγιο. Θεωρώ ότι ο πρόεδρος θα είναι πολύ σαφής», είπε.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times , ο Μπαράκ Ομπάμα έχει την πρόθεση να ξεκινήσει μία μακρά εκστρατεία, πολύ πιο περίπλοκη από τις στοχευμένες επιθέσεις κατά της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, στο Πακιστάν ή αλλού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.