Αίγυπτος: Τραυματισμοί από έκρηξη τεσσάρων βομβών στο μετρό του Καΐρου

Τέσσερις βόμβες μικρής ισχύος εξερράγησαν σήμερα σε τρεις σταθμούς του μετρό του Καΐρου, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον δύο ανθρώπων, σύμφωνα με την αστυνομία, τεσσάρων σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.
Αξιωματούχοι της αστυνομίας, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι τέσσερις μηχανισμοί ήταν «πολύ πρωτόγονης κατασκευής» και «μικρής ισχύος».
Οι εκρήξεις, σημειώθηκαν σε ώρα αιχμής σε έναν σταθμό του κέντρου της πρωτεύουσας της Αιγύπτου και σε δυο περιφεριακές συνοικίες.
Το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων MENA, διαβεβαιώνει πως μία από τις βόμβες προκάλεσε τον τραυματισμό τριών προσώπων και μια άλλη δεν προκάλεσε παρά ισχυρό κρότο και όχι ζημιές.
Οι νέες αυτές επιθέσεις, πραγματοποιούνται ένα μήνα μετά την εκλογή του απόστρατουυ στρατηγού αλ-Σίσι στην προεδρία της χώρας με 96,9% αφού πρώτα είχε εξαλείψει κάθε αντιπολίτευση, ισλαμιστική, κοσμική και φιλελεύθερη.
Ο αλ-Σίσι κυβερνά ντε φάκτο τη χώρα με σιδηρά πυγμή αφότου καθαίρεσε και φυλάκισε πριν από ένα χρόνο τον ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι, τον πρώτο εκλεγμένο δημοκρατικά πρόεδρο της Αιγύπτου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.