Αγωγή κατέθεσαν οι Ρεπουμπλικάνοι κατά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Οι Ρεπουμπλικάνοι προσέφυγαν την Τετάρτη στη Δικαιοσύνη με αίτημα να της δοθούν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τα αρχεία της Χίλαρι Κλίντον, υποψήφιας για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αλλά και μετά από αυτήν.

Η αγωγή που κατέθεσε το κόμμα, βασιζόμενο στον Νόμο περί Ελευθερίας της Πληροφόρησης, αναφέρει ότι οι πληροφορίες που ζητούνται «σχετίζονται ευθέως με τις ικανότητες» της Κλίντον για την προεδρία των ΗΠΑ.

Μεταξύ άλλων ζητείται να δημοσιοποιηθούν τα αρχεία των επικοινωνιών που είχαν περίπου 12 αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τα πρόσωπα που χρησιμοποιούσαν λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οι οποίοι σχετίζονται με την Κλίντον, όπως ήταν οι HillaryClinton.com και ClintonFoundation.org.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.