Απολύσεις στην HSBC για στημένο βίντεο με εκτέλεση αλά Ι.Κ.

Απολύθηκαν έξι υπάλληλοι της HSBC, που στη διάρκεια εκδήλωσης της τράπεζας τράβηξαν και ανέβασαν στο Instagram βίντεο, το οποίο τους απεικονίζει να μιμούνται τους αποκεφαλισμούς του Ισλαμικού Κράτους.

Οι υπάλληλοι παρουσιάζονται να φορούν κουκούλες και να κουνούν απειλητικά ένα ψεύτικο μαχαίρι σε έναν άνδρα που φοράει μια πορτοκαλί στολή και είναι γονατισμένος. Ένας από τους πρωταγωνιστές μάλιστα φωνάζει «Αλαχού Ακμπάρ», που σημαίνει στα αραβικά «ο Θεός είναι μεγάλος».

«Πήραμε την απόφαση να απολύσουμε τα άτομα που εμπλέκονται. Είναι ένα απαράδεκτο βίντεο και η HSBC θέλει να ζητήσει συγγνώμη από όλους εκείνουν που μπορεί να προσέβαλε», δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.

Το βίντεο γυρίστηκε στη διάρκεια εκδήλωσης στο Μπέρμινγχαμ, ανέβηκε στο Instagram και στη συνέχεια κατέβηκε, ωστόσο η εφημερίδα «The Sun» πρόλαβε να προβάλει στον ιστότοπό της.

Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ελέγχει πολλά εδάφη στο Ιράκ και στην Συρία, έχει εκτελέσει περισσότερους από 3.000 ανθρώπους στην Συρία από τότε που κήρυξε την ίδρυση ενός ισλαμικού χαλιφάτου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.