Αρχίζει η δίκη Μπερλουσκόνι για το Ρούμπιγκεϊτ στο εφετείο

Αρχίζει την Παρασκευή στο εφετείο του Μιλάνου η νέα δίκη σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση «Ρούμπιγκέιτ».
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την πρωτοβάθμια ετυμηγορία της ιταλικής δικαιοσύνης, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός είχε καταδικασθεί σε επτά χρόνια φυλάκισης για κατάχρηση εξουσίας και προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία.
Η όλη υπόθεση αφορά την Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, η οποία, σύμφωνα με τους δικαστικούς του Μιλάνου, όταν ήταν ανήλικη, συναναστρεφόταν επί πληρωμή τον «μίστερ τιβί».
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν ότι ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και νυν επικεφαλής του κόμματος «Forza Italia», μετά την καταδίκη για φοροδιαφυγή σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων, δεν διαθέτει πλέον βουλευτική ασυλία.
Ο κ. Μπερλουσκόνι την περίοδο αυτή προσφέρει «δωδεκάμηνη υποχρεωτική κοινωφελή εργασία» σε κέντρο στήριξης και θεραπείας υπερηλίκων έξω από το Μιλάνο. Αν όμως η καταδίκη σε επτά χρόνια φυλάκισης για το Ρούμπιγκεϊτ επιβεβαιωθεί τόσο από το εφετείο όσο και από τον ιταλικό Άρειο Πάγο, τότε ο κ. Μπερλουσκόνι θα πρέπει να εκτίσει υποχρεωτικά την νέα ποινή ή σε σωφρονιστικό ίδρυμα ή σε κατ΄οίκον περιορισμό.
Στις δικάσιμους της έφεσης είναι πολύ πιθανό οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Μπερλουσκόνι να ζητήσουν την κλήτευση νέων μαρτύρων.
Η πάγια θέση των δικηγόρων του Ιταλού πολιτικού και μεγιστάνα είναι ότι ο πελάτης τους δεν είχε ποτέ σεξουαλικές επαφές επί πληρωμή με την Μαροκινή κοπέλα και ότι δεν άσκησε αθέμιτη πίεση στην αστυνομία του Μιλάνου, όταν η Ρούμπι είχε προσαχθεί στα κεντρικά γραφεία της, στις 27 Μαίου του 2010.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.