Βαλς: Δεν είναι βιώσιμη η πολιτική ανοιχτών θυρών της Μέρκελ στο προσφυγικό

Η πολιτική ανοιχτών θυρών έναντι των προσφύγων της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δεν μπορεί να έχει «διάρκεια», εκτιμά ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς σε συνέντευξή του στον γερμανικό Τύπο, η οποία δημοσιεύεται το Σάββατο.

«Αυτή η πολιτική, η οποία ήταν πρόσκαιρα δικαιολογημένη, δεν μπορεί να έχει διάρκεια» απάντησε ο Βαλς ερωτηθείς εάν τάσσεται υπέρ της πολιτικής «των ανοιχτών συνόρων» που εφαρμόζει η Μέρκελ, στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στον γερμανικό όμιλο τοπικών μέσων ενημέρωσης Funke.

«Οι περιορισμένες δυνατότητες υποδοχής που έχουμε, οι εντάσεις των τελευταίων εβδομάδων -στη Γερμανία όπως κι αλλού στην Ευρώπη- μας υποχρεώνουν να μιλήσουμε για τα πράγματα καθαρά: η Ευρώπη δεν μπορεί να υποδεχθεί όλους τους μετανάστες που προέρχονται από τη Συρία, το Ιράκ ή την Αφρική» είπε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.

«Η Ευρώπη θα όφειλε να ανακτήσει τον έλεγχο των συνόρων της και της μεταναστευτικής πολιτικής και της πολιτικής ασύλου» που ασκεί, προσέθεσε ο ίδιος.

Οι επικρίσεις στην πολιτική της Μέρκελ στο ζήτημα των προσφύγων δεν παύουν να εντείνονται.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Handelsblatt, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισε «απλά βλακώδη» την ευρωπαϊκή πολιτική υποδοχής προσφύγων που ενσαρκώνει η καγκελάριος Μέρκελ.

Από την δική της πλευρά η Πολωνή πρωθυπουργός Μπεάτα Σίντλο ζήτησε να υπάρξει «στροφή» στην πολιτική υποδοχής προσφύγων που εφαρμόζει η Γερμανίδα καγκελάριος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild.

Η Γερμανία υποδέχθηκε μόνο το 2015 πάνω από ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο, γεγονός για το οποίο η καγκελάριος δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις και στο εσωτερικό της χώρα της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.