Γιούνκερ για μεταναστευτικό: Έφθασε η ώρα της ειλικρίνειας στην Ευρώπη

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Τη δημιουργία ενός δεύτερου κατεπείγοντος μηχανισμού για τη μετεγκατάσταση 120.000 επιπλέον προσφύγων ανακοίνωσε μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Τα κράτη-μέλη στα οποία καταφθάνουν οι πρόσφυγες, Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, προσθέτοντας πως «έφθασε η ώρα της ειλικρίνειας στην Ευρώπη».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη και περισσότερη Ένωση» τόνισε ο κ. Γιούνκερ και απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές πρόσθεσε: «Πρέπει και εσείς να τιμήσετε την εντολή που πήρατε από τους Ευρωπαίους».

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι «το σύστημα Σένγκεν δεν θα καταργηθεί κατά τη διάρκεια της δικής μου θητείας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.