Δακρυγόνα και αντλίες νερού κατά μεταναστών στον φράχτη στα σύνορα Σερβίας – Ουγγαρίας

Επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή Χόργκος της Σερβίας, στα σύνορα με την Ουγγαρία, όταν δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες επιχείρησαν να υπερβούν με τη βία τον φράχτη που έχουν υψώσει οι ουγγρικές δυνάμεις.

Οι Ούγγροι ένστολοι έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσουν τους μετανάστες.

Σε εικόνες τις οποίες μεταδίδουν διεθνή δίκτυα, φαίνονται μετανάστες να μεταφέρουν παιδιά τα οποία έχουν συμπτώματα λιποθυμίας από τα χημικά αέρια.

Η ουγγρική κυβέρνηση ενημέρωσε τη Σερβία ότι το συγκεκριμένο συνοριακό πέρασμα κλείνει για περίοδο 30 ημερών, ενώ κάλεσε τη σερβική κυβέρνηση να δράσει κατά των «επιθετικών» μεταναστών, αφού οι επιθέσεις τους κατά των Ούγγρων αστυνομικών διεξάγονται από σερβικό έδαφος.

Την έναρξη προσωρινών ελέγχων στα σύνορά της με την Ουγγαρία προανήγγειλε εξάλλου η Σλοβενία.

Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Σλοβένος πρωθυπουργός Μίρο Τσεράρ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας, η οποία είναι μέλος τόσο της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης, όσο και της συνθήκης Σένγκεν.

ouggaria-astunomia

Ελέγχους στα σύνορα της με τη Σλοβενία ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει και η Αυστρία, αφού η Κροατία εμφανίζεται έτοιμη να διευκολύνει μετανάστες να κινηθούν από τη Σερβίας προς τη βόρεια Ευρώπη, μέσω του εδάφους της.

Σε ελέγχους στα σύνορά της με την Αυστρία προχωρεί ήδη η Γερμανία, ενώ η Ουγγαρία σχεδιάζει φράχτη και στα σύνορά της με τη Ρουμανία, σε μια κίνηση η οποία έχει προκαλέσει ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.