Ερντογάν: Έχουμε αρνηθεί την είσοδο στη χώρα σε 5.000 υπόπτους για ακραίο ισλαμισμό

H τουρκική κυβέρνηση απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός της σε 5000 και πλέον ξένους που θεωρούνται ύποπτοι ότι ήθελαν να μεταβούν στη γειτονική Συρία προκειμένου να πολεμήσουν μαζί με οργανώσεις ακραίων ισλαμιστών εναντίον της κυβέρνησης της Δαμασκού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Απαγορεύσαμε την είσοδο σε περισσότερα από 5300 πρόσωπα που έχουν ταξιδέψει από χώρες του εξωτερικού, τα οποία ήθελαν να ενταχθούν στις ριζοσπαστικές οργανώσεις στη Συρία», είπε ο κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην Άγκυρα ενώπιον των πρεσβευτών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Έχουμε συλλάβει υπόπτους για τρομοκρατία και θα τους απελάσουμε. Έχουμε απελάσει 824 και πλέον πρόσωπα από το 2012», προσέθεσε ο ίδιος, ενώ διευκρίνισε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να λάβει «όλα τα μέτρα» κατά του φαινομένου.
Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την ύπαρξη δικτύων που επιτρέπουν σε εκατοντάδες πολίτες τους να μεταβούν στη Συρία ή το Ιράκ και να ενταχθούν σε ριζοσπαστικές οργανώσεις, περιλαμβανομένου του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ).
Εκφράζουν φόβους επίσης για τις επιπτώσεις της επιστροφής αυτών των τζιχαντιστών μαχητών στο έδαφός τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.