ΗΠΑ: Ψυχικά διαταραγμένος ο 20χρονος δράστης της επίθεσης στο σχολείο του Κονέκτικατ

Σε πλήρη απομόνωση ζούσε ο 20χρονος Άνταμ Λάνζα, δράστης της αιματηρής επίθεσης που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2012 στο σχολείο του Κονέκτικατ των ΗΠΑ. Τα παραπάνω αναφέρει έκθεση της Εισαγγελίας Ανηλίκων που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, σύμφωνα με την οποία ο 20χρονος δεν είχε επικοινωνία με κανέναν, παρά μόνο με μια ομάδα ανθρώπων με τους οποίους μιλούσε μέσω διαδικτύου για μαζικές δολοφονίες.
Η εμμονή του Λάνζα με τη βία ήταν ήδη εμφανής όταν ο ίδιος ήταν ακόμα στο δημοτικό. «Μου αρέσει να κάνω κακό σε ανθρώπους… και ιδιαίτερα σε παιδιά», φέρεται να λέει ένας από τους χαρακτήρες της ιστορίας, την οποία ο 20χρονος είχε γράψει στην 5η δημοτικού.
Μέχρι την ημέρα που αποφάσισε να σπείρει το θάνατο στο σχολείο του Κονέκτικατ, ο Λάνζα ήταν τόσο απομονωμένος από τον κόσμο που σπάνια μιλούσε σε άνθρωπο, ενώ με τη μητέρα του επικοινωνούσε μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρά το γεγονός ότι ζούσαν στο ίδιο σπίτι. Ωστόσο, μιλούσε σχεδόν καθημερινά με μέλη της ιστοσελίδας, με τα οποία «μοιράζονταν το ίδιο σκοτεινό ενδιαφέρον για τις μαζικές δολοφονίες».
Η εμμονή του αυτή ενσαρκώθηκε σε μία από τις χειρότερες σφαγές που έχουν λάβει χώρα στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο Λάνζα αφού πρώτα πυροβόλησε και σκότωσε τη μητέρα του, έκανε έφοδο στο σχολείο ανοίγοντας πυρ κατά μαθητών και εκπαιδευτικών. Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 20 παιδιά του δημοτικού και 6 ενήλικες. Ο Λάνζα στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
Στην έκθεση η υπηρεσία αποδίδει την απομόνωση του 20χρονου σε θέματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε, όπως ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, ανορεξία και ποικίλες μαθησιακές δυσκολίες. Ο Λάνζα είχε περάσει από πολλές αξιολογήσεις, παρόλα αυτά ο ίδιος και η μητέρα του είχαν αρνηθεί τις συστάσεις γιατρών και ειδικών για τη χορήγηση φαρμάκων που θα συνέβαλαν στη βελτίωση της κατάστασής του.
Οι γονείς του Λάνζα είχαν πάρει διαζύγιο όταν αυτός ήταν 17 ετών και έπειτα από αυτό δεν είχε σχεδόν καμία επαφή με τον πατέρα του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.