Κάιρο: Εκρήξεις βομβών σε σταθμούς του μετρό

Και νέα έκρηξη βόμβας μικρής ισχύος σημειώθηκε την Τετάρτη μέσα στο σταθμό του μετρό του βόρειου Καΐρου Εζμπέτ Ελ Νάχλα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής της μονάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών του Καϊρου, υποστράτηγος Αλάα Άμπντελ Ζάχερ.
Η επίθεση ήταν η τελευταία σε σειρά επιθέσεων που σημειώθηκαν εντός και στα πέριξ της πρωτεύουσας της Αιγύπτου από τις οποίες τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

Τέσσερις βόμβες μικρής ισχύος εξερράγησαν νωρίτερα σε τρεις σταθμούς του μετρό του Καΐρου σε σύντομα χρονικά διαστήματα η μία από την άλλη την ώρα αιχμής. Η μία έκρηξη σημειώθηκε σε σταθμό του κέντρου της πρωτεύουσας και λίγο αργότερα σημειώθηκαν οι δύο άλλες σε περιφεριακές συνοικίες, δήλωσαν προς το Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχοι της αστυνομίας.

Οι επιθέσεις πραγματοποιούνται ένα μήνα μετά την εκλογή στην προεδρία του πρώην στρατάρχη Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, αφού προηγούμενως ο απόστρατος είχε εξαλείψει κάθε αντιπολίτευση, ισλαμιστική, κοσμική και φιλελεύθερη.

Ο κ. Σίσι κυβερνά ντε φάκτο τη χώρα με σιδηρά πυγμή, αφότου καθαίρεσε και φυλάκισε πριν από ένα χρόνο τον ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι, πρώτο δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Αιγύπτου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.