Κούρδοι της Συρίας και σύμμαχοί τους κατέλαβαν λόφο κοντά στο Χαλέπι από την Αλ Κάιντα

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, συμμαχία των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και φιλικών προς αυτές μονάδων των Σύρων ανταρτών κατέλαβαν λόφο στα περίχωρα του Χαλεπίου, ο οποίος ελεγχόταν από το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, Μέτωπο Αλ Νούσρα.

Πρόκειται για επίθεση – έκπληξη, καθώς ενισχύει τον κλοιό των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος, σε άτυπη συμμαχία με τους Κούρδους, γύρω από την πάλαι ποτέ οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας.
Η επίθεση δεν φαίνεται να αποτελεί παραβίαση της εκεχειρίας, καθώς Ισλαμικό Κράτος και Μέτωπο Αλ Νούσρα, ως τζιχαντιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις, εξαιρούνται από αυτήν.

Η συριακή κρατική τηλεόραση επαίνεσε την κατάληψη του λόφου Καστέλο ως «αποκοπή των γραμμών ανεφοδιασμού των τρομοκρατών» στις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπίου.

Οι μονάδες των Σύρων ανταρτών οι οποίες μάχονται δίπλα στους Κούρδους της Συρίας έχουν επιλέξει μία τακτική η οποία τις φέρνει σε άτυπη συμμαχία με το καθεστώς Άσαντ, αφού μάχονται σχεδόν αποκλειστικά κατά του Ισλαμικού Κράτους, του Μετώπου Αλ Νούσρα, αλλά και ισλαμιστικών οργανώσεων που εντάσσονται στο μέτωπο της συριακής αντιπολίτευσης, δηλαδή τυπικά συμμάχων τους.

Οι οργανώσεις αυτές, από την πλευρά τους, όπως η Αχράρ Ας Σαμ και Ανσάρ Αλ Σαρία, γενικά συγκρούονται αλλά πολλές φορές συνεργάζονται με το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το οποίο πολεμά μαζί τους ενάντια στο καθεστώς Άσαντ, ωστόσο σηκώνει τα όπλα του και ενάντια σε άλλους Σύρους αντάρτες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.