ΝΑΤΟ: «Μεγάλη πιθανότητα» ρωσικής επέμβασης στην ανατολική Ουκρανία

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν κάνει λόγο για «μεγάλη πιθανότητα» ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην ανατολική Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι το ΝΑΤΟ ουδεμία ένδειξη έχει ότι η Μόσχα αποσύρει τις δυνάμεις που έχει συγκεντρώσει στη μεθόριο.

Φόβος του Κιέβου είναι μία ρωσική εισβολή υπό το πρόσχημα της ειρηνευτικής-ανθρωπιστικής επιχείρησης, γεγονός το οποίο αρνείται η ρωσική πλευρά.

Ερωτηθείς σε συνέντευξή του στο Reuters σχετικά με το ενδεχόμενο ρωσικής επέμβασης, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ απαντά πως «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα».

«Βλέπουμε τους Ρώσους να καλλιεργούν το αφήγημα και το πρόσχημα για μία τέτοια επιχείρηση υπό το μανδύα της ανθρωπιστικής επιχείρησης, και βλέπουμε τη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παράνομες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία» δήλωσε ο Ράσμουσεν.

Την ίδια στιγμή, στη Μόσχα ο Νμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωνε ξανά στους δημοσιογράφους πως η Ρωσία θα στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση που όλα τα μέρη συμφωνήσουν σε αυτό.

Η Ουκρανία έχει ανακοινώσει επανειλημμένα ότι φοβάται πως η Ρωσία θα επέμβει στην ανατολική Ουκρανία με προκάλυμμα επιχείρηση για προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.

Δυτικοί ηγέτες έχουν επίσης προειδοποιήσει πως οποιαδήποτε απόπειρα της Μόσχας να στείλει μονομερώς ανθρωπιστική βοήθεια θα θεωρηθεί από την πλευρά τους ρωσική εισβολή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.