Ναυαγεί και η τελευταία προσπάθεια συνεννόησης Σοσιαλιστών – Podemos

Φαίνεται πως ναυαγεί και η τελευταία προσπάθεια για τη διαμόρφωση αριστερής κυβέρνησης συνεργασίας στην Ισπανία.

Ο ηγέτης του κόμματος Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας είπε ότι ήταν πρόθυμος να συνομιλήσει με τους Σοσιαλιστές, αλλά οι όροι που έθεσαν αυτοί νωρίτερα την Τρίτη το κατέστησε αυτό αδύνατο.

Ωστόσο, ο Ιγκλέσιας δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες για το ποιοι όροι ήταν αυτοί, ωστόσο είπε ότι θα ήταν πρόθυμος να συζητήσει συνεργασία με τους Σοσιαλιστές εάν αυτοί άλλαζαν στάση.

«Θα ήταν έκπληξη εάν αυτό συνέβαινε» είπε ο Ιγκλέσιας, σημειώνοντας ότι δεν έχει συναντήσει τον ηγέτη των Σοσιαλιστών, Πέδρο Σάντσεζ τις τελευταίες ώρες.

Νωρίτερα, οι Σοσιαλιστές είχαν δηλώσει έτοιμοι να επιχειρήσουν μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής με άλλες αριστερές δυνάμεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Την Τρίτη, ο βασιλιάς Φίλιππος είχε συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς σε μία απέλπιδα προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πολιτικό αδιέξοδο.

Επισήμως, η προθεσμία για σχηματισμό νέας κυβέρνησης είναι η 2α Μαΐου -η ερχόμενη Δευτέρα-. Επί της ουσίας όλα τα κομματικά επιτελεία έχουν ήδη αρχίσει να βρίσκονται σε προεκλογική προετοιμασία, καθώς εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες ώρες θα είναι τεχνικά δύσκολος ο σχηματισμός κυβέρνησης και η επιλογή πρωθυπουργού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.