Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν απορρίπτουν το ψήφισμα του ΟΗΕ για την «πυρηνική» συμφωνία

Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα είναι απαράδεκτο, εκτίμησε τη Δευτέρα ο διοικητής του σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, Αλί Τζαφάρι.

«Κάποια τμήματα του σχεδίου απόφασης ξεπερνούν ξεκάθαρα τις κόκκινες γραμμές της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά τις στρατιωτικές δυνατότητες του Ιράν», ανέφερε ο στρατηγός Τζαφάρι.

«Δεν πρόκειται να το αποδεχτούμε ποτέ», ανέφερε ο Ιράνος αξιωματούχος, λίγο πριν το σχέδιο ψηφίσματος εγκριθεί στη Νέα Υόρκη.

Οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν είναι ειδικό στρατιωτικό σώμα, το οποίο δρα παράλληλα με τις κλασσικές ένοπλες δυνάμεις του Ιράν και έχει τρεις κλάδους, όπως και αυτές (στρατός ξηράς, πολεμικό ναυτικό, πολεμική αεροπορία).

Είχαν δημιουργηθεί το 1979 σαν αντίβαρο στην παλιά στρατιωτική ελίτ, καθώς οι ισλαμιστές δεν είχαν εμπιστοσύνη στην ιδεολογική αφοσίωση των στρατιωτικών.

Θεωρούνται ισχυρότεροι από τον στρατό, λαμβάνουν τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό, ενώ τα στελέχη τους έχουν και μεγάλη οικονομική επιρροή, ελέγχοντας μεγάλο κομμάτι της ιρανικής οικονομίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.