Πνίγηκαν έξι Σύροι μετανάστες ανοικτά των τουρκικών ακτών

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Έξι παράτυποι μετανάστες συριακής καταγωγής πνίγηκαν όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε ανοικτά των τουρκικών ακτών, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το πρόχειρο σκάφος είχε ξεκινήσει από παραλιακή πόλη στη βορειοδυτική Τουρκία, το Αϊβατζίκ, προκειμένου να φθάσει στην Ελλάδα διαπλέοντας το Αιγαίο, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Άλλοι 10 άνθρωποι οι οποίοι επέβαιναν στο σκάφος, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, διασώθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή.

Η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 1,8 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που διέφυγαν από τον πόλεμο στην πατρίδα τους και έχει γίνει ενδιάμεσος σταθμός των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αφότου άρχισε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία πριν από τέσσερα και πλέον χρόνια, το ισλαμο-συντηρητικό καθεστώς της Τουρκίας κατηγορεί συχνά τη διεθνή κοινότητα ότι δεν αναλαμβάνει το μερίδιό της όσον αφορά τη φιλοξενία των προσφύγων, κυρίως σε ό,τι αφορά το οικονομικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.