Σλοβενία: «Έκρηξη» στο κέντρο της Λιουμπλιάνας

Μαθητές γυμνασίων και μουσικοί, με αναπαράσταση έκρηξης σε ναρκοπέδιο, σε κεντρική πλατεία της Λιουμπλιάνας, προειδοποίησαν για τον κίνδυνο των ναρκών στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας «Lend your leg» (Δάνεισε το πόδι σου).
Την εκστρατεία διοργανώνει στη Σλοβενία από 29 Μαρτίου έως 4 Απριλίου για τέταρτη χρονιά το Διεθνές Ταμείο Αποναρκοθέτησης και Υποστήριξης Θυμάτων Ναρκών (ITF), με αίτημα να σταματήσει η ζημία που προκαλείται από τις νάρκες.
«Πρέπει να έχουμε επίγνωση ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει θύμα νάρκης, αλλά εκείνοι που ζουν σε “μολυσμένες” από νάρκες περιοχές βρίσκονται σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο. Οι περιοχές αυτές βρίσκονται στη γειτονιά μας, στην Κροατία και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη», δήλωσε ο επικεφαλής του ITF, Ντάμιαν Μπέργκαντ.
Κεντρική εκδήλωση της εκστρατείας ήταν η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της Σχολής Μουσικής και Μπαλέτου της Λιουμπλιάνας με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τις δράσεις του ITF.
«Οι νάρκες είναι τα πιο σκληρά και απάνθρωπα όπλα στην ιστορία της ανθρωπότητας» τα οποία εξακολουθούν να καθορίζουν την τύχη πολλών ατόμων, των οικογενειών και κοινοτήτων, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής της Σλοβενίας, Μίλαν Μπργκλεζ, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.