Στα χέρια της γαλλικής αστυνομίας δύο ηγετικά στελέχη της ΕΤΑ

Δύο ηγετικά στελέχη της ΕΤΑ, τον Νταβίντ Πλα και την Ιράτσε Θορθάμπαλ, συνέλαβε η γαλλική αστυνομία σε συνεργασία με τις ισπανικές αρχές.

«Πρόκειται για τους πλέον καταζητούμενους» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι οι συλλήψεις είναι συνολικά τέσσερις.

Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, οι γάλλοι πράκτορες παρακολουθούσαν εδώ και αρκετές ημέρες το σπίτι στο οποίο συνελήφθησαν τα στελέχη. Η όλη επιχείρηση έγινε στο Σεντ Ετιέν ντε Μπαϊγκορί, στα σύνορα της Γαλλίας με την Ισπανία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ είπε ότι η τελευταία αυτή επιχείρηση αποτελεί ουσιαστικά «το πιστοποιητικό θανάτου» της οργάνωσης.

«Το μόνο που απομένει είναι να παραδεχθεί ότι εξαρθρώθηκε» είπε, εξηγώντας ότι ο επιχειρησιακός βραχίονας είχε ήδη τελειώσει και ότι τα στελέχη αυτά αποτελούσαν το πολιτικό σκέλος, που παράλληλα γνώριζε και τις γιάφκες με το οπλισμό.

Κατά τις Αρχές, ο 41χρονος Νταβίντ Πλα ήταν εκείνος που (φορώντας κουκούλα) είχε ανακοινώσει το τέλος του ένοπλου αγώνα, το 2011. Αντίστοιχα, η 44χρονη Θορθάμπαλ είχε κάνει την ίδια ακριβώς ανακοίνωση στη βασκική γλώσσα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.