Συρία: Τουλάχιστον 15 νεκροί από βομβαρδισμούς

Τουλάχιστον 15 άμαχοι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς οι οποίοι εξαπολύθηκαν τη νύχτα από τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας και από τις οβίδες οι οποίες εβλήθησαν από τους αντάρτες στο Χαλέπι.
Την παραπάνω ανακοίνωση πραγματοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπογραμμίζοντας ότι «τουλάχιστον εννέα πολίτες, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν τη νύχτα από βαρέλια με εκρηκτικά που ερρίφθησαν στη συνοικία Σάαρ (η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες), στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπιού.
Σύμφωνα με αυτήν το Παρατηρητήριο, το οποίο βασίζεται σε ένα μεγάλο δίκτυο πολιτικών, ιατρικών και στρατιωτικών πηγών σε όλη τη Συρία για να συλλέγει πληροφορίες, έξι ακόμη πολίτες, ανάμεσά τους τρία παιδιά και μια γυναίκα, σκοτώθηκαν από τις ρίψεις όλμων από τους αντάρτες στη συνοικία Τζαμπιρίγε, την οποία ελέγχουν οι δυνάμεις του καθεστώτος.
Υπενθυμίζεται ότι ο πόλεμος στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 170.000 ανθρώπους και έχει αναγκάσει πάνω από 9 εκατ. κατοίκους της Συρίας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.