Σύγχυση με πληροφορίες για επικείμενη συνάντηση Σύρων ανταρτών – Ρώσων αξιωματούχων

Αντιπροσωπεία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού συμφώνησε να συναντηθεί με Ρώσους αξιωματούχους στο Αμπού Ντάμπι στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας για συνομιλίες σχετικά με τη συριακή κρίση, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, αλλά εκπρόσωποι τεσσάρων οργανώσεων που ανήκουν στον ΕΣΣ διέψευσαν την είδηση.

Το Sputnik επικαλείται συντονιστή των συνομιλιών, ο οποίος δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία του ΕΣΣ θα συναντηθεί με Ρώσους αξιωματούχους των υπουργείου Εξωτερικών και Άμυνας.

Στο τέλος Οκτωβρίου, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, οργάνωση – ομπρέλα από μικρότερες ένοπλες οργανώσεις Σύρων ανταρτών, διέψευσε ότι αντιπροσωπείες του επισκέφθηκαν την Μόσχα, σε κλίμα έντονης διπλωματικής κινητικότητας για τη συριακή κρίση.

Σύμφωνα με τον συντονιστή τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο, Μαχμούντ αλ-Αφάντι, 28 ταξιαρχίες του Στρατού από τα προάστια της Δαμασκού, την Κουνέιτρα, την Χάμα και δυτικά προάστια της Χομς καθώς και από το βόρειο μέτωπο και τα προάστια του Χαλεπίου και της Ιντλίμπ, συμφώνησαν να συναντηθούν με Ρώσους αξιωματούχους.

Ο ίδιος δήλωσε ότι στη συνάντηση θα συζητηθεί η δημιουργία κοινού επιχειρησιακού κέντρου για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου Αλ Νούσρα, καθώς και για την αναζήτηση πολιτικής λύσης.

Ωστόσο, εκπρόσωποι οργανώσεων που ανήκουν στον Στρατό και υποστηρίζονται από ξένες χώρες αντίθετες στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ διέψευσαν την είδηση, με έναν εξ΄αυτών να λέει ότι οι Ρώσοι είχαν συνάντηση με Σύρους που δήλωναν ψευδώς ότι ανήκουν στον Στρατό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.