Ταϊλάνδη: Στρατηγός αρνείται ότι το πραξικόπημα ήταν προσχεδιασμένο

Στρατηγός στην Ταϊλάνδη δήλωσε στο BBC ότι το πραξικόπημα δεν ήταν προσχεδιασμένο.
«Δεν είχε προσχεδιαστεί κάτι από όσο ξέρω» δήλωσε ο στρατηγός Τσάλερμσουχ. «Αν αναρωτιέστε γιατί το πραξικόπημα έγινε τόσο ομαλά, αυτό συνέβη γιατί υπήρχαν ήδη δυνάμεις στην Μπανγκόκ, όταν κηρύξαμε το στρατιωτικό νόμο», συνέχισε.
Οι δηλώσεις του στρατηγού έγιναν μετά την καταγγελία ηγέτη της αντιπολίτευσης ότι ο στρατός σχεδίαζε την ανατροπή της κυβέρνησης επί χρόνια.
Ηγέτης των διαδηλωτών και κύριος υποστηρικτής του πραξικοπήματος δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξη ότι είχε συζητήσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια το ενδεχόμενο ανατροπής της κυβέρνησης με τον ηγέτη του πραξικοπήματος, στρατηγό Πραγιούθ.
Ο στρατηγός Τσάλερμσουχ διαβεβαίωσε ότι όσοι βρίσκονταν υπό κράτηση από το στρατό δέχτηκαν καλή μεταχείριση, ενώ σημείωσε ότι οι τόποι κράτησης προσιδιάζουν περισσότερο σε σπίτια φιλοξενούμενων, παρά σε χώρους κράτησης.
Διαβεβαίωσε εξάλλου ότι το στρατιωτικό καθεστώς θα είναι επιεικές στην απόδοση κατηγοριών στους συλληφθέντες και στην τιμωρία τους.
Είπε ακόμη ότι ο αμφιλεγόμενος πρώην πρωθυπουργός Θακσίν Σιναουάτρα και η οικογένεια μπορούν να επιστρέψουν στην πολιτική σκηνή της χώρας. «Δεν κυνηγάμε τον Τακσίν όπως κάναμε παλιά. Είναι ελεύθερος να κάνει οτιδήποτε. Θα θέλαμε να έρθει και να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες», πρόσθεσε ο στρατηγός.
Ο στρατός κατέλαβε την εξουσία στην Ταϊλάνδη στις 22 Μαΐου λέγοντας ότι ήθελε την επιστροφή της χώρας στη σταθερότητα μετά από μήνες πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών.
Έχει υποσχεθεί επιστροφή στη δημοκρατία, ωστόσο μόνον αφού πραγματοποιηθούν σαρωτικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.