Τουρκία: Στις 21 Αυγούστου o διάδοχος του Ερντογάν στην πρωθυπουργία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε ότι το όνομά του διαδόχου του στην πρωθυπουργία θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, μετά τη συνεδρίαση των ηγετικών στελεχών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, σε μια δεξίωση με την ευκαιρία της 13ης επετείου από την ίδρυση του κόμματος, ο Ερντογάν είπε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του AKP θα συνεδριάσει στις 21 Αυγούστου.

Τότε θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου προέδρου του κόμματος και μελλοντικού πρωθυπουργού της χώρας.

Τα μέλη του κόμματος θα εγκρίνουν το πρόσωπο που θα επιλεγεί στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 27 Αυγούστου, όμως είναι μάλλον απίθανο να μην ψηφιστεί ο διάδοχος που θα επιλέξει ο Ερντογάν.

Ο νέος πρόεδρος της χώρας θα αναλάβει τα καθήκοντά του την επόμενη ημέρα, στις 28 Αυγούστου.

Η εφημερίδα Γενί Σαφάκ που θεωρείται προσκείμενη στην κυβέρνηση, γράφει ότι ο Ερντογάν πρότεινε για νέο πρόεδρο του κόμματος τον νυν υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης εμφανίζουν επίσης ως πιθανούς υποψηφίους τους δύο αντιπροέδρους της κυβέρνησης, τον Μπουλέντ Αρίντς και τον Αλί Μπαμπατσάν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.