Το χαλούμι… απειλεί το Κυπριακό

Με την απώλεια της δυνατότητας να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο στο νησί και να καταστήσει δυνατή τη θετική της συμβολή στις απευθείας διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, προειδοποίησε την Κομισιόν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Αιτία; Το χαλούμι…

Συγκεκριμένα, προηγήθηκε πλαίσιο συμφωνίας το οποίο προετοίμασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατοχύρωση του χαλουμιού ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της τουρκοκυπριακής πλευράς στον βαθμό που την αποκαλύπτει έγγραφο του Ακιντζί προς τις Βρυξέλλες.

«Πιστεύουμε ότι αντιλαμβάνεστε τη σοβαρότητα της κατάστασης και ότι θα λάβετε τα αναγκαία βήματα για να αποτρέψετε την προώθηση των υφιστάμενων προτάσεων της Κομισιόν, ούτως ώστε να μπορέσουν να λάβουν χώρα επιπλέον διαβουλεύσεις και να μπορέσει να προληφθεί μια επικείμενη κρίση», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε απόσπασμα το οποίο δημοσιεύει ο κυπριακός Τύπος.

Το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου οι οποίες συγκλίνουν στο χαρακτηριστικό μήνυμα: «Το χαλούμι είναι της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.