Χαμενεΐ: Αν γινόταν πόλεμος οι ΗΠΑ θα ταπεινώνονταν

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν προειδοποιεί

Η πολιτική του Ιράν προς τους «φίλους» του στην περιοχή αλλά και απέναντι στην «αλαζονική αμερικανική κυβέρνηση» δεν πρόκειται να αλλάξει μετά τη συμφωνία της Τεχεράνης με τις μεγάλες δυνάμεις για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματός της, προειδοποίησε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης της χώρας Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν θα αποκηρύξει τη στήριξη των φίλων της στην περιοχή, των καταπιεσμένων λαών της Παλαιστίνης, της Υεμένης, των λαών και των κυβερνήσεων της Συρίας και του Ιράκ, του καταπιεσμένου λαού του Μπαχρέιν και των ειλικρινών μαχητών της αντίστασης στον Λίβανο και την Παλαιστίνη (…) Η πολιτική μας δεν θα αλλάξει απέναντι στην αλαζονική αμερικανική κυβέρνηση», είπε ο Χαμενεΐ.

Στο διάγγελμά του, με την ευκαιρία της λήξης του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, ο Χαμενεΐ είπε ότι θα ήθελε από τους πολιτικούς να εξετάσουν τη συμφωνία ώστε να επιβεβαιώσουν ότι διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Οι Αμερικανοί ηγέτες επιδιώκουν την «παράδοση» του Ιράν, συνέχισε και προειδοποίησε πως η Τεχεράνη δεν επιθυμεί τον πόλεμο αλλά, αν γινόταν, οι ΗΠΑ θα ταπεινώνονταν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.