AfD: Θα δώσουμε μάχη κατά της «εισβολής ξένης κουλτούρας» στη Γερμανία

Τη δέσμευσή του ότι θα δώσει μάχη ενάντια στην «εισβολή ξένης κουλτούρας» στη Γερμανία έδωσε το εθνικιστικό δεξιό κόμμα AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία), μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής και την είσοδό του, για πρώτη φορά, στην ομοσπονδιακή κάτω Βουλή (Μπούντεσταγκ).

«Θέλουμε μια διαφορετική πολιτική», δήλωσε ο συμπρόεδρος του κόμματος Αλεξάντερ Γκάουλαντ, μετά την ιστορική για τη μεταπολεμική Γερμανία είσοδο στο κοινοβούλιο κόμματος που βρίσκεται στα δεξιά της Χριστιανοδημοκρατίας.

Το κεντροδεξιό CDU/CSU υπό την Άγκελα Μέρκελ, μολονότι αναδείχθηκε πρώτο κόμμα και θα ηγηθεί και της νέας κυβέρνησης, πέτυχε το χειρότερο αποτέλεσμά του εδώ και 70 χρόνια.

Το AfD «έχτισε» την εκλογική του δύναμη επάνω στην αντίθεσή του στην απόφαση της Άγκελα Μέρκελ να ανοίξει τα σύνορα της Γερμανίας το 2015 σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Η επιτυχία του σόκαρε τη γερμανική πολιτική τάξη, ενώ σε πολλές πόλεις οργανώθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με τις οποίες καταγγέλλεται το AfD ως ρατσιστικό.

«Ένα εκατομμύριο ξένοι που εισήχθησαν στη χώρα παίρνουν ένα μέρος της κι εμείς σαν AfD δεν επιθυμούμε κάτι τέτοιο», ανέφερε ο Αλ. Γκάουλαντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα.

«Λέμε ότι δεν θέλουμε να χάσουμε τη Γερμανία από μια εισβολή μιας διαφορετικής κουλτούρας. Πολύ απλό», πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.