Ανασύρθηκε η σορός από τα συντρίμμια του αεροπλάνου που επέβαινε ο Σάλα

Ανασύρθηκε η σορός που είχε εντοπιστεί στα συντρίμμια του αεροπλάνου, που επέβαινε ο Εμιλιάνο Σάλα, και το οποίο κατέπεσε στην θάλασσα της Μάγχης.

Όπως ανακοινώθηκε από την Βρετανική Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων (ΑΑΙΒ), ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί η ταυτότητα του θύματος. Η σορός θα εξεταστεί από τον ιατροδικαστή του Ντόρσετ, ωστόσο, δεν στέφθηκαν με επιτυχία οι προσπάθειες ανέλκυσης των συντριμμιών του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε: «Δυστυχώς οι κακές καιρικές συνθήκες δεν μας επέτρεψαν να ανασύρουμε και το αεροσκάφος και υποχρεωθήκαμε να φέρουμε στην επιφάνεια το ερευνητικό σκάφος».

Ο 28χρονος Σάλα, μετέβαινε από τη Ναντ στο Κάρντιφ στις 21 Ιανουαρίου για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην ομάδα της Premier League, όταν ξαφνικά το αεροπλάνο που επέβαινε χάθηκε από τα ραντάρ.

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής τα συντρίμματα του «Piper Malibu» βρέθηκαν σε βάθος 60 μέτρων βόρεια από ένα νησί στο στενό της Μάγχης, ύστερα από υποβρύχια έρευνα με ιδιωτική χρηματοδότηση.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Νησί κι από τη στιγμή που δεν προβλέπεται βελτίωση μέσα στα επόμενα 24ωρα, η επιτροπή ανακοίνωσε τη προσωρινή διακοπή των επιχειρήσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.