Απήγαγαν 20 παίκτες ομάδας ποδοσφαίρου πανεπιστημίου και ζητάνε λύτρα

Μια ομάδα ενόπλων απήγαγε 20 παίκτες ομάδας ποδοσφαίρου του πανεπιστημίου Buea στο Καμερούν, την ώρα που έκαναν προπόνηση στο γήπεδο.

«Έκαναν προπόνηση για έναν αγώνα όταν οι απαγωγείς τους άρπαξαν από το γήπεδο», δήλωσε στο CNNi ο σύμβουλος του πανεπιστημίου Νγκόνο Χοράς Μάνγκα.

Οι απαγωγείς επικοινώνησαν με τις Αρχές του πανεπιστημίου και απαίτησαν λύτρα για την απελευθέρωση των φοιτητών. Ο Μάνγκα δεν έδωσε παραπάνω πληροφορίες για το ποσό που ζητήθηκε, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας.

Ο προπονητής των νεαρών στο ποδόσφαιρο, Νίκολας Ασονγκού δήλωσε στο CNNi ότι η απαγωγή έγινε στις 7:30 το πρωί της Τετάρτης. «Άργησα να πάω εκείνη τη μέρα. Έφτασα στις 9:30 και με ενημέρωσαν για το περιστατικό».

Ο Ασονγκού είπε ακόμη ότι σύμφωνα με όσα του είπαν αυτόπτες μάρτυρας, την ώρα που έκαναν προπόνηση οι μαθητές του, στο γήπεδο βρισκόντουσαν 25 άτομα, ωστόσο οι δράστες άρπαξαν μόνο τους παίκτες, διατάζοντας τους να τους ακολουθήσουν.

«Είμαι μπερδεμένος. Μίλησα με τα παιδιά στο τηλέφωνο. Οι δράστες τους ζήτησαν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους», συνέχισε ο προπονητής.

Στις έρευνες των Αρχών συμβάλουν και στρατιωτικά ελικόπτερα.

Για την ώρα, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το περιστατικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.