Brexit: Προσχέδιο συμφωνίας Λονδίνου-Βρυξελλών

Ένα σχέδιο συμφωνίας για το Brexit έχει επιτευχθεί μεταξύ Βρετανών και Ευρωπαίων διαπραγματευτών και θα συζητηθεί αύριο στο υπουργικό συμβούλιο, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

«Το υπουργικό συμβούλιο θα συγκληθεί αύριο, Τετάρτη, στις 14:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας), για να εξετάσει το σχέδιο συμφωνίας που έχουν συνάψει οι διαπραγματευτικές ομάδες στις Βρυξέλλες και να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα» ανέφερε η κυβέρνηση.

Ήδη οι υπουργοί της κλήθηκαν να μελετήσουν το σχετικό κείμενο ενόψει της αυριανής συνεδρίασης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sun», η βρετανίδα πρωθυπουργός θα έχει απόψε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Και το BBC μεταδίδει ότι οι υπουργοί θα δουν σήμερα ολόκληρο το προσχέδιο του κειμένου της συμφωνίας, ώστε να είναι έτοιμοι για το υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης. Παράλληλα, πρέπει να δηλώσουν από σήμερα αν μπορούν να το υποστηρίξουν, και αν όχι, να ανακοινώσουν αν σκοπεύουν να υποβάλουν την παραίτησή τους.

Από την πλευρά του, το ιρλανδικό ειδησεογραφικό δίκτυο RTE σημειώνει ότι Βρετανοί και Ευρωπαίοι διαπραγματευτές συμφώνησαν σε κείμενο που περιλαμβάνει λύση για το τελευταίο «εμπόδιο» στη διαπραγμάτευση για το Brexit, δηλαδή τα σύνορα της Ιρλανδίας με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως έγινε γνωστό, πρεσβευτές των άλλων 27 χωρών-μελών της ΕΕ θα έχουν συνάντηση αύριο στις Βρυξέλλες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.