Δ. Χριστόφιας: Είχα ζητήσει δάνειο από τον Πούτιν

Δάνειο ύψους 5 – 7 δισ. ευρώ είχε ζητήσει επανειλημμένα από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.
«Έχω τηλεφωνικές επικοινωνίες, τις αποκαλύπτω, που του έλεγα ότι θα υποχρεωθούμε εμείς οι οποίοι παλέψαμε για τα δικαιώματα των εργαζομένων, θα υποχρεωθούμε να κάνουμε το αντίθετο και δεν θα ήθελα ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο, δώστε μας αυτό το δάνειο, κι εγώ σου εγγυώμαι, ότι τα επόμενα 50 χρόνια οι Κύπριοι θα ευλογούν την Ρωσία», ανέφερε ο κ. Χριστόφιας, προσθέτοντας: «Δεν το έκανε, και νομίζω έσφαλε, γιατί μετά από αυτό, ενώ δεν ήθελε να κακοφανεί στους ταγούς της Ε.Ε. ένεκα οικονομικών συμφερόντων, του έκαναν το Κίεβο, του έκαναν την Ουκρανία, και στο τέλος της ημέρας βρίσκεται σε σύγκρουση με την Ε.Ε. και του επέβαλαν και τιμωρητικά μέτρα».
Ο κ. Χριστόφιας σημείωσε ακόμη πως προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία. «Όταν ήρθε στην Κύπρο τον είδα σχεδόν 40 λεπτά τον Αλέξη και του τα είπα αυτά. Εγώ αντιμετώπισα αυτές τις δυσκολίες και κατά τη γνώμη μου, είναι δουλειά δική σου τι θα κάνεις, να προσέχεις», είπε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.