Δεν θα κάνουμε πίσω σε ό,τι αφορά το Brexit, διαβεβαιώνει η Μέι

Η βρετανική κυβέρνηση θέλει να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι το Brexit θα προχωρήσει, σημείωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, την ώρα που το Ανώτατο Δικαστήριο εξετάζει την έφεση της κυβέρνησης κατά απόφασης του Ανωτέρου Δικαστηρίου του Λονδίνου που έκρινε ότι η ψήφος του Κοινοβουλίου είναι απαραίτητη για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50.

«Αν και κάποιοι έχουν κάνει ξεκάθαρο ότι θέλουν να ματαιώσουν την θέληση του βρετανικού λαού, καθυστερώντας τη διαδικασία της εξόδου (από την ΕΕ) και προσπαθώντας να πάει η κυβέρνηση με δεμένα τα χέρια στην διαπραγμάτευση, η κυβέρνηση συνεχίζει να σέβεται την απόφαση του βρετανικού λαού» είπε η Μέι, ερωτηθείσα για την υπόσχεση των Εργατικών να ζητήσουν τροποποίηση οποιουδήποτε νομοσχεδίου για το Άρθρο 50.

«Οι περισσότεροι πολίτες επιθυμούν τη βεβαιότητα. Εμείς θέλουμε να τους παρέχουμε τη βεβαιότητα που μπορούμε με το να λέμε: πρώτον, θα ενεργοποιήσουμε το Άρθρο 50 μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Δεύτερον, είμαστε ξεκάθαροι: Δεν γυρίζουμε πίσω» τόνισε η βρετανίδα πρωθυπουργός.

Ο γενικός εισαγγελέας Τζέρεμι Ράιτ είπε στους 11 δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι το δημοψήφισμα έγινε με την «προσμονή ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το αποτέλεσμα».

Η οριστική απόφαση σχετικά με το αν το βρετανικό Κοινοβούλιο έχει την εξουσία και μόνο να επικαλεστεί το άρθρο 50 της Λισσαβόνας δεν αναμένεται πριν από τον Ιανουάριο του 2017.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.