Δεν βάζει μυαλό ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον: Ψώνιζε χωρίς μάσκα

Στη Βρετανία ο κορονοϊός έχει ήδη σκοτώσει 42.233 άτομα, κάποιοι όμως φαίνεται να μην δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς. Όταν μάλιστα αυτός ο κάποιος είναι ο πατέρας του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ, τότε τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά.

Μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, καθώς φορούσε λάθος τη μάσκα μέσα στο μετρό, ο Στάνλέϊ Τζόνσον «ξαναχτύπησε» αυτή τη φορά στη γενέτειρά του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mirror ο πατέρας του πρωθυπουργού πήγε να ψωνίσει και δεν φόρεσε καθόλου μάσκα. Απολογήθηκε βέβαια με ένα «λυπάμαι πολύ», αλλά αυτό δεν φαίνεται να μετρίασε την οργή των Βρετανών μετά τις εικόνες που δημοσιεύτηκαν.

«Αυτή ήταν η πρώτη μου μέρα στην Αγγλία μετά από τρεις εβδομάδες απουσίας. Οπότε οι κανόνες μπορεί να έχουν αλλάξει. Δεν ψωνίζω συχνά. Λυπάμαι για το λάθος μου και καλώ όλους να ακολουθούν τους κανόνες, να φορούν μάσκα και να κρατούν τις αποστάσεις. Το ότι έλειπα δεν με δικαιολογεί. Ήμουν σε ένα ταξί, φορώντας μάσκα και του ζήτησα να σταματήσει για να αγοράσω τους Times. Δεν είχα μάσκα στο μαγαζί, δηλώνω ένοχος» είπε ο80χρονος στην εφημερίδα.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ στη Βρετανία από τις 24 Ιουλίου. Τα πρόστιμα ήταν αρχικά 100 λίρες, όπως τώρα έχει αυξηθεί στις 200 λίρες. Το… παραστράτημα του Στάνλεϊ Τζόνσον ήρθε την ίδια μέρα που ο Μπόρις Τζόνσον έβαλε νέα περιοριστικά μέτρα στα βορειοανατολικά της χώρας.

Δείτε τις φωτογραφίες του Στάνλεϊ Τζόνσον χωρίς μάσκα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.