Εκτροχιάστηκε στη Μινεσότα τρένο που μετέφερε αιθανόλη – Εκκενώνονται σπίτια, βίντεο

Συναγερμός σήμανε στη Μινεσότα των ΗΠΑ όταν ένα τρένο που μετέφερε εύφλεκτα χημικά εκτροχιάστηκε και έπιασε φωτιά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι 14 από τα 40 βαγόνια της αμαξοστοιχίας είχαν επικίνδυνα υλικά, ανάμεσά τους και η αιθανόλη, που κατά την απελευθέρωσή της προκλήθηκε εκτεταμένη πυρκαγιά.

Έχουν εκκενωθεί όλα τα σπίτια που βρίσκονται σε απόσταση σχεδόν 1 χιλιομέτρου από τις σιδηροδρομικές γραμμές και το σημείο όπου εκτροχιάστηκε το τρένο, στο Ρέιμοντ της Μινεσότα. Προς το παρόν, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, σύμφωνα με το γραφείο του τοπικού σερίφη.

Με βάση την ανακοίνωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Μινεσότα, ο εκτροχιασμός του τρένου με την αιθανόλη σημειώθηκε περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης ενώ η γενική διευθύντρια της εταιρείας BNSF Railway, μίας από τις μεγαλύτερες με σιδηροδρόμους εμπορευματικών μεταφορών στη Βόρεια Αμερική, δήλωσε ότι μετέφερε μικτό φορτίο.

 

Όπως γράφει το CNN, το τρένο που εκτροχιάστηκε στη Μινεσότα μετέφερε αιθανόλη και σιρόπι καλαμποκιού, μεταξύ άλλων εμπορευμάτων. Η αιθανόλη είναι μια ιδιαίτερα εύφλεκτη χημική ουσία. Η έκθεση σε αυτή μπορεί να οδηγήσει σε βήχα, ζάλη, αίσθηση με κάψιμο στα μάτια, υπνηλία και απώλεια των αισθήσεων.

Οι δυνάμεις ασφαλείας και οι εργαζόμενοι του σιδηροδρόμου έχουν σπεύσει στο σημείο ενώ η αστυνομία έχει κλείσει τους γύρω δρόμους, λόγω της αιθανόλης στην ατμόσφαιρα.

Μάχη με τις φλόγες δίνει πλήθος πυροσβεστικών δυνάμεων που έχουν σπεύσει στο σημείο.

Το περιστατικό αυτό εκτροχιασμού τρένου στην Αμερική έρχεται λίγους μήνες μήνες μετά τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας, με επικίνδυνα χημικά, στο Οχάιο.

Στις 3 Φεβρουαρίου, ο εκτροχιασμός στο Ιστ Παλεστάιν, στην πολιτεία Οχάιο, είχε προκαλέσει τεράστια φωτιά και την απομάκρυνση εκατοντάδων ανθρώπων από την περιοχή. Το τρένο μετέφερε μεταξύ άλλων χλωριούχο βινύλιο, ένα χημικό προϊόν καρκινογόνο και ιδιαίτερα εύφλεκτο που χρησιμοποιείται στην παραγωγή του πλαστικού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.