Ένας χρόνος από την τραγωδία του υποβρυχίου Titan: 3D animation βίντεο δείχνει το τρομακτικό βάθος όπου χάθηκε

Έχει περάσει ένας χρόνος από την τραγική κατάρρευση του υποβρύχιου Titan κατά την κατάδυσης του προς το ναυάγιο του Τιτανικού, οδηγώντας στον θάνατο και τους πέντε επιβαίνοντες.

Τώρα, ένα τρομακτικό βίντεο δείχνει πόσο βαθιά βυθίστηκε το υποβρύχιο Titan πριν συντριβεί από τις τεράστιες πιέσεις του νερού στο καταδικασμένο ταξίδι προς το ναυάγιο του Τιτανικού.

Το 3D animation, που δημιουργήθηκε από την ισπανική εταιρεία κινουμένων σχεδίων MetaBallStudios, δείχνει πώς είναι το τοπίο κατεβαίνοντας στα βάθη του ωκεανού μέσα από ένα ψηφιακό υποβρύχιο σκηνικό.

Καθώς κατεβαίνει, απεικονίζονται στο νερό τα ύψη εμβληματικών κτιρίων, όπως ο Πύργος του Άιφελ, το Άγαλμα της Ελευθερίας και το Μπουρτζ Χαλίφα, το υψηλότερο κτίριο του κόσμου.

Αποκαλύπτει πως τα μνημεία αυτά, διάσημα για το ύψος τους, φαίνονται μικροσκοπικά μπροστά στο βάθος που βρίσκεται το κουφάρι του Τιτανικού.

 

Τελικά, η κάμερα φτάνει σε βάθος 3.700 μέτρων – στον πυθμένα του Βόρειου Ατλαντικού, όπου βρίσκονται τα απομεινάρια του Τιτανικού.

Το υποβρύχιο Titan – που διαχειρίζεται η αμερικανική εταιρεία OceanGate – ξεκίνησε την κατάδυση το πρωί της 18ης Ιουνίου 2023, αλλά κάθε επαφή με το μητρικό του πλοίο χάθηκε 1 ώρα και 45 λεπτά.

Μετά από μια αγωνιώδη τετραήμερη έρευνα, ένα τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο όχημα (ROV) ανακάλυψε τα συντρίμμια του υποβρυχίου.

Και οι πέντε επιβαίνοντες – ο Σαχζάντα Νταούντ και ο 19χρονος γιος του Σουλεμάν, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, ο Γάλλος εξερευνητής Πολ-Ανρί Ναρτζολέτ και ο διευθύνων σύμβουλος της OceanGate Στόκτον Ρας – πέθαναν ακαριαία όταν το υποβρύχιο Titan υπέστη «καταστροφική κατάρρευση», όπως αποφάνθηκαν οι αρχές.

Ο Ρας είχε περιγράψει ένα ταξίδι στα βάθη της θάλασσας με το σκάφος Titan ως «ασφαλέστερο από το να διασχίζεις το δρόμο».

Αγνόησε επανειλημμένα τις ανατριχιαστικές προειδοποιήσεις ότι το σκάφος του ήταν μια παγίδα θανάτου που «θα σκότωνε κάποιον», περιγράφοντάς τες ως «σοβαρή προσωπική προσβολή».

Έναν χρόνο μετά οι έρευνες συνεχίζονται και το μυστήριο παραμένει για τις τελευταίες δραματικές στιγμές των επιβατών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.