Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση της Jean Carroll ο Τραμπ

Ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση της συγγραφέως E. Jean Carroll κρίθηκε από τους ενόρκους ενός αστικού δικαστηρίου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ κρίθηκε ένοχος για κακοποίηση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Το δικαστήριο απέρριψε την κατηγορία για βιασμό αλλά απένειμε αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων για ψυχική και σωματική βλάβη στην πρώην αρθρογράφο του περιοδικού Elle.

Συγκεκριμένα ο Τραμπ θεωρήθηκε ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση της Jean Carroll τη δεκαετία του ’90 και στη συνέχεια ότι τη συκοφάντησε αποκαλώντάς τη «ψεύτρα».

Σύμφωνα με το Reuters, παρόλο που τα ευρήματα της σεξουαλικής κατάχρησης ήταν αρκετά για την κατηγορία της κακοποίησης, το δικαστήριο δεν διαπίστωσε ότι ο Τραμπ είχε βιάσει τη γυναίκα.

Το σώμα των εννέα ενόρκων ξεκίνησε να συζητά τις κατηγορίες για ξυλοδαρμό και συκοφαντική δυσφήμιση την Τρίτη με τις διαβουλεύσεις τους σύμφωνα με το Sky News να διαρκούν λιγότερο από τρεις ώρες.

Η 79χρονη σήμερα Carroll, υποστήριξε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τη βίασε σε δοκιμαστήριο πολυκαταστήματος στο Μανχάταν μεταξύ 1995 ή 1996.

Η συγγραφέας είχε υποστηρίξει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ την είχε δυσφημίσει υποστηρίζοντας ότι δημιούργησε την ιστορία και είχε ζητήσει αποζημίωση.

Τραμπ: «Αυτή η απόφαση είναι ντροπή»
Ο Τραμπ δεν έδωσε το παρών στη δίκη και αρνήθηκε πως επιτέθηκε σεξουαλικά στην Carroll ή ότι τη γνώριζε. «Δεν έχω καμία απολύτως ιδέα ποια είναι αυτή η γυναίκα. Αυτή η απόφαση είναι ντροπή και μία συνέχεια στο μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στα χρονικά.

Εξαιτίας αυτού η υπόθεση αφορούσε αστικό δικαστήριο και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αντιμετώπισε ποινικές κυρώσεις.

Η Carroll εθεάθη να μπαίνει στο αυτοκίνητο μετά την απόφαση και δεν σχολίασε την ετυμηγορία των ενόρκων.

Σύμφωνα με τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κάνει ανάρτησή του στα Truth Social, όπου χαρακτήριζε τις κατηγορίες «μία εργασία εξαπάτησης», «ένα hoax και ένα ψέμα».

Στην αγόρευσή τους στο τέλος της δίκης τη Δευτέρα οι δικηγόροι της Carroll, υποστήριξαν πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ «δεν μπήκε στον κόπο να εμφανιστεί στη δίκη» και τον αποκάλεσαν έναν «δικηγόρο ενάντια στον εαυτό του».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.