Επίθεση Δεξιάς και Ακροδεξιάς στον Μακρόν για τις δηλώσεις του κατά της αποικιοκρατίας

Οι δηλώσεις του κεντρώου, σοσιαλφιλελεύθερου υποψηφίου προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε αλγερινό μέσο ενημέρωσης, στις οποίες χαρακτήρισε την αποικιοκρατία «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», τον έχουν θέσει στο επίκεντρο της κριτικής Δεξιάς και Ακροδεξιάς στη χώρα του.
Τις δηλώσεις του κ. Μακρόν, ειδικά σε μέσο ενημέρωσης μίας χώρας που είχε ζήσει τη γαλλική αποικιοκρατία, έχουν καταδικάσει ήδη τόσο ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας με τη σημαία της Κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν, όσο και η ανιψιά της ακροδεξιάς υποψήφιας προέδρου της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν, Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν.
Παρά την ιδιαίτερη ευαισθησία της γαλλικής κοινωνίας για το ζήτημα, ο κ. Μακρόν παραμένει δεύτερος στις δημοσκοπήσεις για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών (23 Απριλίου) και φαβορί για τη νίκη στον δεύτερο γύρο (7 Μαΐου), κόντρα στην Μαρίν Λεπέν.
«Προσβολή», «μόνιμη απολογητικότητα, «ανεύθυνες εκφράσεις» είναι μερικές από τις κρίσεις που ακούστηκαν για τις δηλώσεις του κ. Μακρόν, τέως υπουργού Οικονομίας της Γαλλίας. Η Μαρίν Λεπέν αναρωτήθηκε «εάν θα έχουμε έναν πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος θα πηγαίνει στο εξωτερικό για να κατηγορήσει τη χώρα του».
Ο κεντρώος, με πολιτική καταγωγή από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, πολιτικός, σε βίντεο – απάντησή του, δεσμεύθηκε να μην χρησιμοποιεί την έκφραση «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», αφού αυτή εξάπτει τα πνεύματα, ωστόσο επέμεινε ότι «αυτό το πένθος πρέπει να κλείσει» και η συζήτηση για την αποικιοκρατία να γίνεται στη βάση της αλήθειας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.