Ερντογάν: «Ευχαριστώ που ψηφίσατε στο όνομα της δημοκρατίας»

Το πρώτο του μήνυμα το βράδυ της Κυριακής έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το προβάδισμα που έχει στην Τουρκία έναντι του αντιπάλου του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Στο μήνυμά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το γεγονός ότι οι εκλογές της 14ης Μαΐου διεξήχθησαν με τη μορφή μιας μεγάλης γιορτής δημοκρατίας με ειρήνη και ηρεμία είναι έκφραση της δημοκρατικής ωριμότητας της Τουρκίας μας.

Ενώ οι εκλογές διεξήχθησαν σε τόσο θετικό και δημοκρατικό κλίμα και η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται, η προσπάθεια να ανακοινωθούν βιαστικά τα αποτελέσματα σημαίνει σφετερισμό της εθνικής βούλησης.

Είμαστε ικανοποιημένοι που η εύνοια του έθνους μας αντικατοπτρίζεται στη συνεχιζόμενη καταμέτρηση ψήφων. Ζητώ από όλους τους φίλους και συναδέλφους να παραμείνουν στις κάλπες, ό,τι και να γίνει, μέχρι να οριστικοποιηθούν επίσημα τα αποτελέσματα.

Συγχαίρω όλους τους πολίτες μου που ψήφισαν στο όνομα της δημοκρατίας και συμμετείχαν στο εκλογικό έργο και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε κάθε έναν από αυτούς».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.