Euractiv: Δημοσιεύει το ηχητικό με τις δηλώσεις Βέμπερ περί Συμφωνίας των Πρεσπών

Με τη δημοσίευση της απομαγνητοφώνησης του κειμένου με τις επίμαχες δηλώσεις του Μάνφρεντ Βέμπερ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την ύπαρξη των οποίων διέψευσε, απαντά σήμερα το Euractiv.

«Σέβομαι πλήρως τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού για το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ. Δεν υπήρξε συνέντευξη επί αυτού του θέματος», έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Πιστεύω πως ο Κ. Μητσοτάκης θα οδηγήσει την Ελλάδα στη σταθερότητα και στην ευημερία, αντιμετωπίζοντας τον λαϊκισμό», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το χθεσινό δημοσίευμα του Euractiv, ωστόσο ο Βέμπερ δήλωσε ότι όλοι συμφωνούν υπέρ της λύσης, στην εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες διαφωνία για το ονοματολογικό, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Για λόγους ακρίβειας, το Euractiv δημοσιεύει την απομαγνητοφώνηση του κειμένου της συζήτησης ανάμεσα στον Μάνφρεντ Βέμπερ και τον δημοσιογράφο του Euractiv Τζεράρντο Φορτούνα, καθώς και ορισμένων άλλων δημοσιογράφων, που έλαβε χώρα στις 9 Ιανουαρίου μετά την ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον κ. Βέμπερ. Σε κανένα σημείο ο κ. Βέμπερ ή το επιτελείο του επί του Τύπου διακόπτει ή δηλώνει ότι μιλά «off the record».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.