Γαλλία: Θαυμάσια είδηση η απελευθέρωση της Ράκα

Η πτώση της Ράκας, της «πρωτεύουσας» του Ισλαμικού Κράτους, που βρίσκεται στη βόρεια Συρία που από την Τρίτη ελέγχεται από τη συμμαχία των Κούρδων και Αράβων μαχητών η οποία στηρίζεται από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, είναι μια «θαυμάσια είδηση», σχολίασε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης.

Η απελευθέρωση της Ράκα ήταν ένας από τους βασικούς στόχους της Γαλλίας, επειδή σε αυτήν την πόλη της βόρειας Συρίας αποφασίστηκαν και σχεδιάστηκαν οι επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου 2015, υπενθύμισε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Κριστόφ Καστανέρ.

Γαλλικά μαχητικά συμμετείχαν στα αεροπορικά πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού εναντίον θέσεων του Ι.Κ. στη Συρία και το Ιράκ.

Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε πόσοι Γάλλοι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε αυτή τη μάχη ή πόσοι παραδόθηκαν τις τελευταίες ημέρες στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Το τελευταίο τετράμηνο, αφότου ξεκίνησε η επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκα, σκοτώθηκαν στην πόλη αυτή 3.250 άνθρωποι: 1.130 άμαχοι (εκ των οποίων οι 270 παιδιά) και 2.120 μαχητές και από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.